Neuroverpleegkundige

De neuroverpleegkundige helpt u bij vragen over hersenaandoeningen en de gevolgen daarvan, zoals leefgewoonten, het gebruik van medicijnen en hulp aannemen van anderen.

Heeft u een beroerte (hersenbloeding of CVA) of tijdelijke beroerte (TIA) gehad en ervaart u problemen met praten, met uw geheugen of verandering van gedrag? De neuroverpleegkundige helpt u bij vragen over hersenaandoeningen en de gevolgen daarvan, zoals leefgewoonten, het gebruik van medicijnen en hulp aannemen van anderen. Bij een beroerte helpt de neuroverpleegkundige bijvoorbeeld bij  vragen over bewegen met een verlamming, verandering in gedrag, problemen met de spraak en mogelijke aanpassingen in huis. De neuroverpleegkundige staat voor u klaar om samen met u te kijken naar zorg en behandeling.

Wat kost de neuroverpleegkundige?

De neuroverpleegkundige valt onder de Zorgverzekeringswet (Zvw). Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten. Wel heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Previous Story

Manuele lymfedrainage

Next Story

Oefentherapie

Latest from Definities en Uitleg

Zwachtelen

Bij een open been, trombose, wondroos of oedeem kan het helpen om te zwachtelen. Daarbij wordt een

Zorgwoning

Een zorgwoning is een goede oplossing voor ouderen die zelfstandig willen wonen op een veilige manier.

Respijtzorg

Respijtzorg betekent dat iemand anders de zorg tijdelijk van u overneemt. Dat kan langdurend en kortdurend

Thuiszorgtechnologie

BAAS ZORG Thuiszorgtechnologie helpt onder meer met: (a) infuustherapieën, antibiotica en andere intraveneuze medicatie; (b) begeleiding