Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een vorm van massage. De oedeemtherapeut stimuleert het lymfestelsel, zodat uw lichaam het overtollige vocht sneller en beter kan afvoeren.

Bij oedeem houdt u vocht vast in een lichaamsdeel, zoals uw been, voet of arm. Dit lichaamsdeel zwelt op en kan pijnlijk zijn. Als u daar last van heeft, kunt u terecht bij de oedeemtherapeut voor manuele lymfedrainage. De oedeemtherapeut werkt volgens de methode Vodder. Hij behandelt niet alleen het opgezwollen lichaamsdeel, maar het hele lymfesysteem. Doel is dat uw lichaam het vocht gaat afvoeren. De massage is ontspannend en rustgevend. Tijdens de behandeling krijgt u informatie over wat oedeem is en wat de oorzaken zijn. Ook krijgt u instructies en oefeningen mee voor thuis. Heeft u een steunkous nodig of zijn er wonden die slecht genezen? Dan schakelt de oedeemtherapeut de wondexpert in.

Manuele lymfedrainage is een vorm van massage. De oedeemtherapeut stimuleert het lymfestelsel, zodat uw lichaam het overtollige vocht sneller en beter kan afvoeren.

Wat kost oedeemtherapie/manuele lymfedrainage?

Oedeemtherapie staat in de zogenoemde lijst Borst (landelijke lijst chronische aandoeningen).Heeft u een basisverzekering? Dan betaalt u de eerste twintig behandelingen zelf. Bent u aanvullend verzekerd? Dan vergoedt uw zorgverzekeraar de eerste twintig behandelingen deels of volledig. Vanaf de 21e behandeling vergoedt uw zorgverzekeraar de kosten, zowel bij een basisverzekering als aanvullende verzekering. Vraag bij uw zorgverzekeraar of de oedeemtherapeut na wat u precies vergoed krijgt.

Previous Story

Longverpleegkundige

Next Story

Neuroverpleegkundige

Latest from Definities en Uitleg

Zwachtelen

Bij een open been, trombose, wondroos of oedeem kan het helpen om te zwachtelen. Daarbij wordt een

Zorgwoning

Een zorgwoning is een goede oplossing voor ouderen die zelfstandig willen wonen op een veilige manier.

Respijtzorg

Respijtzorg betekent dat iemand anders de zorg tijdelijk van u overneemt. Dat kan langdurend en kortdurend

Thuiszorgtechnologie

BAAS ZORG Thuiszorgtechnologie helpt onder meer met: (a) infuustherapieën, antibiotica en andere intraveneuze medicatie; (b) begeleiding