/

Automatische medicijnbox (Medido)

Gebruikt u dagelijks medicijnen? Dan is de automatische medicijnbox (Medido) een handig hulpmiddel. De medicijnbox (Medido) is ingesteld op uw medicijngebruik. U hoort een piepje, zodra het tijd is voor uw medicijn(en). Als u de knop indrukt, komt er een medicijnzakje uit. Dit zakje is gedeeltelijk ingesneden, waardoor u het makkelijk open krijgt. Heeft u het piepje niet gehoord? Dan neemt de zorgcentrale contact met u op. Als het nodig is, komt er iemand van de thuiszorg bij u langs. Regelmatig komt de thuiszorgmedewerker langs om de medicijnbox (Medido) te vullen en met u te bespreken hoe het gaat. Op deze manier krijgt u ondersteuning bij het zelfstandig beheren van uw medicatie.

Wat kost de automatische medicijnbox?

De automatische medicijnbox valt onder de Zorgverzekeringswet (Zvw). Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten. Wel heeft u een indicatie nodig van de wijkverpleegkundige van BAAS ZORG.

Previous Story

Ziekte van Parkinson

Next Story

Casemanager COPD

Latest from Definities en Uitleg

Zwachtelen

Bij een open been, trombose, wondroos of oedeem kan het helpen om te zwachtelen. Daarbij wordt een

Zorgwoning

Een zorgwoning is een goede oplossing voor ouderen die zelfstandig willen wonen op een veilige manier.

Respijtzorg

Respijtzorg betekent dat iemand anders de zorg tijdelijk van u overneemt. Dat kan langdurend en kortdurend

Thuiszorgtechnologie

BAAS ZORG Thuiszorgtechnologie helpt onder meer met: (a) infuustherapieën, antibiotica en andere intraveneuze medicatie; (b) begeleiding