Oefentherapie

Lopen, zitten, opstaan. U beweegt de hele dag op uw eigen manier.

Lopen, zitten, opstaan. U beweegt de hele dag op uw eigen manier. Soms is een houding of manier van bewegen niet goed voor uw lichaam, waardoor u pijn krijgt in uw nek, rug of benen. Oefentherapie is er voor iedereen die door ziekte, ouderdom of een operatie moeite heeft met bewegen. Samen met de oefentherapeut bespreekt u doelen af waar u aan wilt werken om uiteindelijk beter te kunnen bewegen. Ook adviseert de oefentherapeut u over het gebruik van hulpmiddelen, zoals een rollator of wandelstok, het dragen van protheses, ortheses en schoeisel. En doet u oefeningen onder begeleiding, zo nodig hydrotherapie.

Wat kost oefentherapie?

Heeft u een basisverzekering? Dan betaalt u oefentherapie zelf. Heeft u een aanvullende verzekering? Dan betaalt uw zorgverzekeraar een deel. Kijk in uw voorwaarden wat u vergoed krijgt.
Heeft u een chronische aandoening (zie lijst Borst) en heeft u een basisverzekering? Dan betaalt u de eerste twintig behandelingen zelf. Daarna betaalt de zorgverzekering de behandelingen.
Heeft u een chronische aandoening (zie lijst Borst) en bent u aanvullend verzekerd? Dan betaalt uw zorgverzekeraar de eerste twintig behandelingen voor een deel of volledig. Dit is afhankelijk van uw polis.
Als u de kosten voor de behandeling zelf moet betalen dan kan uw behandelaar meer informatie geven over de tarieven.

Previous Story

Neuroverpleegkundige

Next Story

Oncologieverpleegkundige

Latest from Definities en Uitleg

Zwachtelen

Bij een open been, trombose, wondroos of oedeem kan het helpen om te zwachtelen. Daarbij wordt een

Zorgwoning

Een zorgwoning is een goede oplossing voor ouderen die zelfstandig willen wonen op een veilige manier.

Respijtzorg

Respijtzorg betekent dat iemand anders de zorg tijdelijk van u overneemt. Dat kan langdurend en kortdurend

Thuiszorgtechnologie

BAAS ZORG Thuiszorgtechnologie helpt onder meer met: (a) infuustherapieën, antibiotica en andere intraveneuze medicatie; (b) begeleiding