Huishoudelijke Ondersteuning

Ondersteuning bij het huishouden

Kunt u vanwege een ziekte, een operatie, een handicap of vanwege uw leeftijd uw huishouden korte of langere tijd niet zelf onderhouden? En kan uw familie, vrienden of kennissen geen huishoudelijke taken van u overnemen? Via uw gemeente kunt u een aanvraag voor huishoudelijke ondersteuning indienen.

Waarvoor kunt u hulp ontvangen?

Wij kunnen u helpen met onder andere het schoonmaken van uw huis, het wassen en strijken van uw kleding, uw maaltijden klaarmaken en boodschappen voor u doen. Dit doen wij allemaal in overleg met u. Via uw gemeente kunt u een aanvraag voor huishoudelijke hulp doen. In de gemeente Arnhem verloopt de aanvraag via het sociale wijkteam. De gemeente Hilversum heeft haar hulp aan inwoners geregeld via het Sociaal Plein.

Indicatie Huishoudelijke ondersteuning

Heeft u tijdelijk huishoudelijke hulp nodig? De indicatiestelling voor WMO verloopt via de gemeente. De gemeente bepaalt of u in aanmerking komt voor ondersteuning. U betaalt een vast bedrag per uur voor de hulp die wij u bieden. De gemeente betaalt mee aan de zorg. U kunt rechtstreeks contact met ons opnemen. Meer informatie vind u op de website van de gemeente Arnhem. Voor de gemeente Hilversum vind u hier meer informatie.

Geef een antwoord

Your email address will not be published.