/

Wondzorg Arnhem

De behandeling van een wond vraagt soms om specifieke kennis en zorg. In WONDZORG ARNHEM is alle specialistische kennis over wondzorg in huis.

WONDZORG ARNHEM biedt expertise voor de behandeling van complexe wonden, zoals een open been, doorligwonden, wonden ontstaan door behandeling van tumoren, chirurgische wonden, brandwonden, vocht in de benen (oedeem) en traumawonden.

Voor wie is Wondzorg Arnhem bedoeld?

Vanuit het WONDZORG ARNHEM bieden we behandeling bij een open been (ulcus cruris), doorligwonden (decubitus), een wond ontstaan door operatie, radiotherapie en/of chemotherapie bij kanker, een wond ontstaan door tumorgroei, beschadiging van de huid door warmte, een chemische stof of elektriciteit, brandwonden, een wond aan de voet bij suikerziekte ( diabetisch mellitus), wond door trauma, als er vocht in de benen (oedeem) zit,  trombose en wondroos.

Wat doet het Wondzorg Arnhem?

Er wordt een afspraak met u gemaakt door de wijkverpleegkundige. Deze doet de intake en maakt een foto van de wond. De wijkverpleegkundige neemt contact op met WONDZORG ARNHEM.  Vervolgens wordt er een wondzorgplan op maat gemaakt voor de behandeling van uw wond. Daarbij maken we gebruik van de nieuwste ontwikkelingen en technieken op het gebied van wondzorg. WONDZORG ARNHEM leveren wondexperts wondzorg van het hoogste niveau. Zij werken nauw samen met uw huisarts, specialisten, verpleeg- en verzorgteams en andere zorgverleners. WONDZORG ARNHEM werkt volgens de laatste richtlijnen op het gebied van wondzorg. Deze richtlijnen zijn terug te vinden op www.wondenwijzer.nl

Wat kost Wondzorg?

Wondzorg valt onder de Zorgverzekeringswet (Zvw). Uw zorgverzekeraar vergoedt de kosten. Wel heeft u een indicatie nodig van een wijkverpleegkundige van BAAS ZORG of de verpleegkundig specialist/wondconsulent. Neemt u al zorg af van een andere (thuis)zorgorganisatie? Neem dan eerst contact op met uw hoofdaanbieder.

Previous Story

Thuiszorgtechnologie

Next Story

Zorg thuis uit de WLZ indicatie

Latest from Definities en Uitleg

Zwachtelen

Bij een open been, trombose, wondroos of oedeem kan het helpen om te zwachtelen. Daarbij wordt een

Zorgwoning

Een zorgwoning is een goede oplossing voor ouderen die zelfstandig willen wonen op een veilige manier.

Respijtzorg

Respijtzorg betekent dat iemand anders de zorg tijdelijk van u overneemt. Dat kan langdurend en kortdurend

Thuiszorgtechnologie

BAAS ZORG Thuiszorgtechnologie helpt onder meer met: (a) infuustherapieën, antibiotica en andere intraveneuze medicatie; (b) begeleiding